28 de març del 2015

Viladrau - Montseny...Fonts, fagedes i castanyers






el grup a Viladrau a punt de sortida








Font de les paitides





 font del Noi Gran






paratge del Castanyer de les Nou Branques




el grup al Castanyer de les Nou Branques





Font de Llops




Font Rupitosa






Mapa de la ruta     



Ruta feta segons GPS




Altimetria i quilometratge









Veure més fotos: 


Enllaç per veure la pel·lícula de la sortida: 



Descripció de la ruta
Ruta feta el 28 de Març de 2015 amb un temps per realitzar-la de 6 hores

El Montseny és una de les Reserves de la Biosfera més importants i amb més biodiversitat del nostre planeta. La seva configuració geològica li permet de tenir nombroses fonts i aigua abundant. A Viladrau, l’aigua és un dels elements singulars del poble. Si troben quasi 200 fonts catalogades i situades dins aquest terme o als seus límits. Les fonts, per si soles, són el millor pretext per fer una excursió. Les històries i poesies que les ambienten, i viure i trepitjar un país ric en natura i patrimoni, són uns grans valors culturals que cal preservar.
Amb aquesta sortida hem visitat algunes de les fonts més importants, com alguna de dins a Viladrau...la font de l’Erola, Can Jep Sabater, d’en Miquel, del Sot de Can Rosell i sortint del poble, fonts boscanes com la font de Les Paitides, del Noi Gran, de Ferro, de Les Tres Roses, de l’Amistat, del Llop, de l’Avet Brau, Llibertat, Xiri, , Rupitosa, del Cristall i MasMolins.
No tan sols, hem anat a la recerca de fonts. Aquesta ruta te guardades algunes sorpreses, com els boscos de faigs amb algun exemplar considerable i com no podia ser d’altra manera, trobar-nos al Montseny, veurem algun exemplar monumental de castanyer.
Val a dir que aquesta ruta estava dissenyada per Associació Excursionista de Viladrau kd 1/2 h. i que any rere any, organitzen una marxa popular per passar per  altres i aquestes fonts abans esmentades, Jo, però, la he modificat per poder anar a veure, el que potser es el element més important de Viladrau (apart de l’aigua)... Sortint de la població, els camins ens portaran entremig de conreus i antigues masies fins a arribar a un paratge idíl•lic on senyoreja el Castanyer de les 9 Branques.
 El Castanyer de les 9 branques és un dels arbres més emblemàtics del Montseny. La seva edat, el seu port i la seva forma en canelobre, el fan ser un arbre veritablement espectacular. Dues de les branques més grosses van ser esberlades per les fortes ventades de l’any 1987. L’esquerda produïda magnifica, encara més, la seva originalitat. Altres sorruts castanyers quasi tan vells com ell, que l’envolten al mateix prat, conformen una clariana al mig del bosc de singular bellesa.
L’any 2012 el Castanyer de les 9 Branques va ser escollit per a identificar el nou escut del poble de Viladrau.
Aquesta variació de la ruta vers la oficial dels amics  de la Associació Excursionista de Viladrau kd 1/2 h. com he dit, ens ha portat a veure el castanyer de les nou branques i la font de les Tres Roses. Val a dir que fins la font el camí és força transitat. Passat la font hem tingut un tram al qual hem hagut d’improvisar per trobar el camí correcte, travessant un parell de torrents i pujant “a quatres grapes” una pendent amb molt desnivell, per incorporar-nos al camí que ens hauria, a la fi, de portar-nos a la font dels Llops i poder resseguir la resta de la ruta de les fonts de Viladrau.
No explico  el recorregut de la ruta per ser una, amb la qual, has de posar atenció al GPS, per els innombrables camins i canvis de sentit que existeixen. No obstant considero aquesta ruta magnífica per el patrimoni i la natura que hem trepitjat.
Feta la ruta hem anat a dinar al restaurant del Molí de la Barita, ha on ens han atès i hem dinat molt be i ha on hem celebrat ( amb molta farra) la sortida nº 100

Fins la propera sortida. 
 
Desnivell acumulat: 680 metres 
Alçada mínima - màxima: 794 metres-1244 metres
Distància aproximada:16,62 Km.
 Ruta circular: si

Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9291460