5 de gener del 2014

La Bisbal d´Empordà - Sant Sadurní –Monells - Cruïlles  


Cruïlles des de les barraques del Daró

 Palanca de Cruïlles (sobre el Daró)
  forn de calç de can Puig Miquel
 Sant Sadurní de l’Heura

 Església de Sant Sadurní


 Monells
 

 Plaça de Monells 
 
ermita de l’Esperança de Cruïlles



  
Església i torre de Cruïlles  
 carrer de Cruïlles 
 Veure més fotos:
 https://plus.google.com/photos/112934715530670458635/albums/5967705243371178225




Descripció de la ruta

La ruta de aquest diumenge ens ha servit per passar per la mancomunitat de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, fent una parada per esmorzar al restaurant “el roure blanc” de Monells.

Així dons hem sortit de la Bisbal per el pont nou de la variant seguint el curs del Daró fins la malaurada alzina de can Salelles, passem per la granja i mas de can Si-n’hi-queda, aquí el camí s’enlaira passant per sobre el Molí d’en Frigola per  davalla fins ben a prop del forn de calç d’en Puigmiquel. A uns docents  metres del forn de calç, girem a la dreta per un camí trialer que descendeix cap a Sant Sadurní de l’Heura, que travessem passant davant la seva església i la Plaça de la Font, per agafar el camí del mas Saballs i baixar  fins a Monells passant per Can Pau, Can Secot i Can Martí.

Després d’esmorzar, reprenem la marxa, passant davant el mas de la Torre, dipòsits d’aigua de la mancomunitat (can Fuertes), ermita de la Mare de Déu de l’Esperança i l’últim poble que ens quedava... Cruïlles. Travessem la carretera de Cassa de la Selva i comencem a baixar girant a la esquerra just el primer mas que trobem (Can Queló). Caminem per una pista de terra fins a tocar el Darò, que seguim fins La Bisbal donat per finalitzada aquesta “cultural” sortida. 


  NOTA: Per problemes al GPS, només es va marcar una petita part del trak i l'he hagut de marcar manualment, seguint rigorosament el recorregut realitzat.


Distància aproximada: 16,35 Km.
 Ruta circular: si
Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5935757