8 de desembre del 2013

Per Santa Llúcia a Santa Llúcia




Riera de Sant Pol

 Mas de Can Puignau

Santa Llúcia 

 l’esmorzar

 la serra dels Perduts

Cruïlles, Sant Sadurní, Madremanya i el Pirineus Nevat

Panoràmica

 Ruta feta segons GPS








Descripció de la ruta
Coincidint per aquestes dates amb el dia de santa Llúcia i gràcies a la feina de voluntaris bisbalencs (amics de Santa Llúcia de l’arboç) i l'ajut i col•laboració de l'Ajuntament, comerciants i botiguers locals, es celebra cada any a la ermita de Santa Llúcia de l’Arboç, a Sant Pol de la Bisbal, terme municipal de la Bisbal d’Empordà, l’aplec de Santa Llúcia, amb una botifarrada popular per esmorzar i que any rere any ens agrada participar.
Hem sortit del centre de colònies La Rosa dels Vens (Pou de Glaç) km.3,800 de la carretera de la Bisbal a Calonge i caminem per la pista que ens portaria a San Pol o a can Puignau, passem per sota de ca l’Avellí per caminar per un llarg i ombrívol corriol que desemboca a la pista que puja a can Puignau passant per la cruïlla del Clot de la Tina. Superades les pujades tenim unes magnifiques vistes del impressionat mas de can Puignau (ara restaurat), així com de la plana de la Bisbal. Arribats a una cruïlla de camins agafem el del mig per passar per els camps d’en Perers, donant una llarga volta per bonics camins  desembocant a pocs metres de l’ermita de Santa Llúcia.
Un cop cruspida la botifarra amb un reconstituent got de vi i un calentó cafè, emprenem la marxa i la fem pujant fins a can Mirameu i baixant per el conegut i magnífic corriol de la Serra dels Perduts que ens porta directament al Pou de Glaç a on tenim els cotxes i  per finalitzar aquesta ruta. 

Desnivell acumulat: 279 metres
Alçada mínima - màxima: 54 metres – 103 metres
Distància aproximada: 9,75 Km.
 Ruta circular: si
Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5760792