24 de novembre de 2013

 Llabià-font Pasquala-Gualta-Fontanilles-Llabià La plana del Baix Ter, camí de la Font Pasquala

 cim de la Font Pasquala

  Foto de grup

 Pont vell de Gualta

Església de Gualta 

 Església de Sant Martí de Fontanilles

 Llabià
 

 Església romànica de Sant Romà de Llabià

 Ruta feta segons GPSaltimetria i quilometratge

 Veure més fotos: https://plus.google.com/photos/112934715530670458635/albums/5996299017904876865Descripció de la ruta
Sortida matinal que ens ha permet admirar, des del mirador de la Font Pasquala, la plana de Torroella/L’Estartit amb tota la seva magnitud amb un dia ben clar( gracies en part a la tramuntana que  estones bufava amb certa força),  illes Medes,  Gola del Ter, els arrossar de Pals, el  Quermany..., la plana del baix Ter al complet!
Sortim des del poble de Llabià que Pertany al municipi de Fontanilles i que s'erigeix sobre un turó coronat per la seva església romànica envoltada de cases de façana de pedra, carrers sinuosos i unes esplèndides vistes de les que destaquen el poblat ibèric d'Ullastret amb el seu estany sec.
Hem agafat el camí de Peratallada fins la finca Tomàs que ens quedava a la nostra esquerra, el camí comença a enfilar-se, donant tota la volta a la finca fins arribar al Puig Vilar i el dipòsit d’aigua dels bombers. Aviat arribem al mirador de la plana del baix Ter, fantàstic!, el camí comença a baixar en direcció a Gualta. Estem seguint les marques del GR 92 (etapa Torroella de Montgrí-Begur) i que ven aviat ens fa deixar el camí principal per girar a l’esquerra i enfilar-nos fins el turó de la Font Pasquala i el seu vèrtex geodèsic. Ara si, camí avall fins a Gualta, on trobem un dels grans punts d'interès d'aquesta etapa, el Pont Vell de Gualta construït al S.XVI i declarat Patrimoni Nacional. Passem per els estrets carrerons del poble fins la plaça major, sortint  per el pont que ens fa travessar el riu Darò Vell i que resseguim per la seva riba dreta fins el mas i pont de la Blaia. Seguim la carretera asfaltada 1,300 m. fins arribar a Fontanilles.
Es l’hora de esmorzar i ho fem al restaurant “la Païssa de l’Avi” de Fontanilles.
De tornada, travessem la carretera que va de Gualta a Palau Sator i caminem paral•lel a aquesta, fins que trobem la pista que va de Peratallada a Llabià i que transcorre per sobre el estany d’Ullastret arribant així a Llabià. Volta al poble per visita’l,  donant per acabada aquesta ventosa, freda però interesant ruta.


Desnivell acumulat:  151 metres

Alçada mínima - màxima: 2 metres – 103 metres

Distància aproximada: 13,13 Km.

 Ruta circular: si

Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5691082