13 de gener de 2013

CELRÀ - mina del nen Jesus - castell de SANT MIQUEL

 Planol informatiu al començament de la ruta
Carregador de les mines del Nen Jesús
 Accés al carregador

 Galeria coneguda com “la barraca del tronero”
 Galeria principal del Nen Jesús
 Interior de la galeria
 Castell de Sant Miquel

 Foto de grup
Ruta feta segons GPS
Altimetria i quilometratge
Descripció de la ruta


Hola amics  “Wiki” i seguidors:
Fa mesos que, per problemes personals, no en fet cap sortida que valgui la pena de penjar-la al Wikiloc.
A finals d’any vaig escriure un comentari a raó de una sortida feta, al conegut company i ara també “Wiki”, en Santi Gavarres, que deia el següent:  
No he penjat res al Wikiloc ni al bloc dels hh perquè considero que el que hem fet fins ara, els diumenges, son unes passejades amb amics i amb dret a un bon esmorzar de forquilla i ganivet. Fa poc temps que els metges m’han donat una mica més de corda i ja hem veig amb ànims de fer unes caminades com cal (sense fer l’ase...).
Jo pensava que aquests 15 any que he passat sobre la bici de muntanya, molts dels quals, buscant nous camins i corriols (desconeguts per la majoria de nosaltres) i fen-me un tip de netejar-los, hem serviria per conèixer molt bé les Gavarres...ara veig que estava equivocat.
Escoltant al Toni i a tu o mirant el que fa el company Wikiloc, capita haddock o la cuca de llum o l’Emili...etc.etc.etc  m’he dono que no se rés de la historia de les nostres muntanyes.
Per això he decidit, contant amb el vostre suport i el meu agraïment, començar una sèrie de caminades, a prop de casa, amb l’objectiu de conèixer si s’escau més les gavarres i la seva gent.
La primera ruta de la meva llista és part de aquesta que acabes de penjar “les mines de Celrà i el castell de Sant Miquel”...ja os tindré informats... i com diu el capita haddock...
Salut i cames.
Així dons hem començat amb aquestes sèrie de descobertes de les Gavarres i l’Aldenya amb la sortida per visitar les mines del Nen Jesús i el castell de Sant Miquel, enllaçant amb les Mines Victoria a traves del camí de Sant Miquel. Hem esmorzat a la zona de pícnic, sota el castell, fins que ha aparegut la pluja i ens ha fet variar la ruta, així  dons, decidim deixar les mines Victoria per un altra dia i retallar dràsticament. Passem per la trinxera del tren de les mines Victoria i aprofitant l’emplaçament intentem trobar el mirador del Congost (no el tenia descarregat al GPS), sabia que en Toni i en Santi, dies abans i vàrem passar , malauradament no el vàrem trobar...( també queda pendent)

La ruta de les mines del Nen Jesús, molt be marcada no te pèrdua, tot seguint les marques del petit recorregut (blanques i verdes) situada a l’est de Sant Miquel en el lloc conegut com el Bac d’en Medinyà. En aquesta mina s’han trobat un total de 23 galeries obertes, de les quals 8 són de molt poca profunditat i probablement deurien haver servit com a prospecció de mineral. De les altres, dedicades a l’extracció de mineral, la més llarga té uns 105 m.
Al castell, molt bones vistes, tot i el mal temps que vàrem tenir. Una primera bona experiència amb la companyia de quasi tots els amics de caminades.
Salud i fins la propera.   

Desnivell acumulat:  400 m.
Alçada mínima – màxima: 81 m. – 396 m.
Distància: 11,74 km.
Ruta circular:  si
Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3931847

Accessos: comencen a caminar des de el mas el Castell de Celrà
Data de la sortida: 13 gener 2013
Temps empleat: 4:40 hores