10 de juliol del 2011

Descripció de la ruta

Val a dir que aquesta ruta es la mateixa que es va fer per la 2ª marxa popular Puja i Baixa de Begur 2011. Nosaltres vàrem fer la variant de sortir des de Sa Riera per anar a esmorzar al “chiringuito” de la platja de Sa Tuna i fer una banyeta al finalitzar la ruta a Sa Riera. Així dons comencem a caminar des de Sa Riera al costat de la llera de la riera de Santa Reparada , enfilem la pujada per un camí molt bonic i amb força ombra paral•lel a la carretera que puja a Begur a on entrem per un túnel sota la carretera de circumval•lació, aquí passem davant l’ermita de Sant Ramón i enfilarem fins el Castell on hi ha una vista impressionant , foto de rigor i baixada a la plaça de l’església tot passant per part del barri vell de Begur que és una passada... carrer vell del castell, Torre de Sant Ramón, carrer de Pi i Ralló i plaça major amb la església de Sant Pere i Santa Reparada, des de aquí sortim del nucli urbà per el passeig de la vila i enfilem un carrer que és una escala de interminables esglaons i ens deixa sota el puig de Son Moles.

Ara el camí ens don un descans i planeja una estona, som al paratge de la Font de la Salud, passem just al costat de uns xalets sobre Platja Fonda i de cop apareix sota el impressionat estimball la magnifica platja d’Aiguabrava i part del port de Fornells, son a la serra de Sa Guardia. Si fins ara només hem fer que pujar...a partir d’aquí la ruta dona nom al anunciat de la caminada(marxa del puja i baixa) dons tot es un incessant pujar i baixar...baixar i pujar. Passem a tocar el far del Cap de Begur, Ses Falguerines, el Racó de Llevant i per fi la platja de Sa Tuna a on esmorzem. El camí que hem de seguir no te pèrdua, tot a ran de costa, per el camí de ronda que ens porta fins la cala d’Aiguafreda.

De Aiguafreda ens dirigim cap al que temps enrere fos un del hotel mes importants de la Costa Brava, ara convertit en apartaments de luxe: El Cap sa Sal.

Passem al costat del edifici, la ruta ara bordeja el Puig Rodó d’Aiguafreda superant escales i carrers de la urbanització d’Aiguafreda, fins que tornem a ser a ran de costa en front de la Reserva Marina de Ses Negres, la ruta segueix pujant i baixant...baixant i pujant, fins que ens apareix un tímid camí de ronda que es complementa amb talls de carrers d’urbanització de Sa Riera. El camí de ronda fineix a la platja de Port des Pi de Sa Riera i aquí donem per finalitzada aquesta interesant i a la vegada dura ruta, que val la pena fer.

Desnivell acumulat: 614 metres

Alçada mínima - màxima: 0,00 metres - 261 metres

Distància aproximada: 13.02 kilòmetres

Ruta circular: si

Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=1842977

Accessos: La ruta comença i finalitza a la platja de Sa Riera de Begur

Data de la sortida: 10/07/2011

Temps empleat: 4,30 hores contant esmorzar entaulats i parades

Integrants de la sortida: Loli, Carmen, Conxita, Salvador, Toni, en Joan “Furnet”, Carmen C. Ramon, Josep V i Jose S.