23 de juliol de 2011


Descripció de la ruta
Aquesta ruta es una repetició de la sortida que férem l’any passat, i que, per majoria,  hem tornat a fer, per la ruta tan completa, el mar a tocar per fer una “banyota” al completar la caminada i l’indret tan acollidor per sopar, una nit rodona...
Aquest any érem  47 les companyes i companys que hem sigut a Castell per gaudir d’aquesta sortida, que iniciàvem al voltant de les 7 de la tarda, per passar  el primer tram del recorregut ham clar de dia i  gaudir així del meravellós paisatge de la costa, finalitzant la ruta de negre nit.
     Ruta feta el dissabte 23 de juliol amb un temps amb moltes parades de 3 hores 45 minuts.
La ruta comença a la Platja de Castell, per seguir fins el poblat Ibèric i tot el camí de ronda fins Calella de Palafrugell, passant per les cales de la foradada, Seniar, Dels Canyers, Corbs, Estreta, Remendon, Roca Bona, del Cap de Planes i Crit. Aquest camí de ronda (com quasi tots) es un puja i baixa constant, potser el punt amb més desnivell sigui baixar a la cala del Crit, per tornar a pujar fins al Cap Roig, al capdamunt de Calella.
Ara, el camí es ven pla, tirant una mica amb baixada. Passem per el complex de la Colina del Sol per el camí de Palafrugell al Jardí Botanic. Arribem a Santa Margarida, a tocar a Palafrugell  per agafar el camí de la ruta del tren petit, que seguim en direcció a Palamós, fins la alçada de Can Capella. Travessem a l’esquerra la riera de l’Aubí i ens acostem a Ermedàs.
A Ermedà trobem les marques de pintura del PR blanques i grogues, que ens duu cap a la costa i que ens fa passar per un bonic i ven fresat corriol, fins el conjunt de masies al Mas Gorgoll, travessem la riera de Canyelles i ens topem amb dos barreres per barrar el pas al vehicles amb motor, nosaltres hem de travessar per la que tenim a la nostre dreta, seguint per la pista, amb pujada fins que trobem un rètol informatiu a la dreta, quant se acaba la pujada, que ens indica el camí fins la platja de Castell. El camí es un bonic corriol en mig de una pineda que ens deixa a Castell, a on el “equip de festes dels hh” ens tenen preparat un bon sopar i molta gresca, com cada any.  

Alçada mínima – màxima: 0,00 metres – 116 metres

Distància aproximada:  14,77 km.

 Ruta circular:  si

Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=1894205


Accessos: La ruta comença i acaba a la platja de Castell
Data de la sortida: 23-Juliol-2011
Temps empleat: 3 hores, 45 minuts
Integrants de la sortida: érem un total de 47 integrants del grup dels hh