29 de maig de 2010


Descripció de la ruta
Sortida cap una de les zones més desconegudes, despoblades i poc transitades entre les comarques del Ripollès i del Berguedà: els Rasos de Tubau. Sortim des de la font de Querol, zona de pícnic controlada, situada a la dreta del riu Merdàs i a pocs metres de la carretera comarcal GI-401 (Campdevànol - La Poble de Lillet), a tocar el càmping Pirinenc. Ens hem enfilat fins al punt més elevat, el Morro d'Ulà o Pedró de Tubau, passant per alguns masos i esglésies enrunades, com la de Sant Quintí de Puig-rodon o la de Sant Marc de Estiula. Canviant al vessant sud, al coll del Faig General, per fer la descoberta de la cova de Llentes, de la cova vam passar per l’església de Sant Feliu de Estiula (força conservada, exteriorment) i per acabar aquesta interessant sortida, varem seguir el torrent de la Cabana per contemplar bocabadats els seus impressionants gorgs.

Veure més fotos:
Rasos de Tubau i torrent de EstiulaDesnivell acumulat: 1,007.94 metres

Alçada mínima - màxima: 723 metres – 1,543 metres

Distància aproximada: 26,25 quilometres

Ruta circular: si

Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=945738


Accessos: A Campdevànol agafem la carretera Gi-401, direcció a Gombrèn i a uns tres quilometres trobem a l’ esquerra el càmping Pirinenc . A tocar el càmping un caminoll que davalla fins travessar el riu Merdàs, (som a la font de Querol, zona de pícnic controlada i principi de la ruta)

Data de la sortida: 29 – 05 - 2010
Integrants de la sortida: Loli, Carmen, Je, Pep, Salvador, en Joan “Furnet”, Carmen C., Ramon, Xevi M. Pastor, Josep J. I Ricardo