27 de juny del 2009

No sabíem quina excusa donar per reunir la major part del grup del HH amb família i..... celebrar el tercer aniversari de les sortides dels HH, ens va sembla una bona idea.
Així, es va fer una convocatòria per passar un cap de setmana a la casa de Colonies Pedraforca, a Saldes (Alt Berguedà), presidit per el majestuós Pedraforca (1) , amb una notable asistencia.
Com a resum de la estada :
Arribàrem el divendres tarda, a la casa de colònies (val a dir que varem ser molt ben atesos pels germans que la porten), assignació del llits,(lliteres), per dormir(tots a la mateixa sala), sopar (2-3)descoberta de la zona, i després, muntar el equip de música per fer probes de so al local que tenen per fer festes.
Dissabte, ens llevem d’hora i els que no estaven tocats per alguna lesió, ens dirigim a Bagà per fer una excursió als Empedrats. Ruta molt divertida i refrescant, dons el camí travessa el riu de Bastareny moltes vegades i aquest any porta molta aigua.
Sortim de Bagà i prenem la carretera que va a Gisclareny, un parell de quilometres enllà en un revolt tancat segueix la carretera asfaltada, nosaltres la deixem i seguim rectes per una pista de terra en bon estat que va resseguint el curs del Bastareny durant tres quilometres,Arribem a Mas del Puig, just al costat del camí hi ha una font. Al començament del camí hi ha uns indicadors als llocs on podem anar i els temps. El camí porta al refugi de Sant Jordi i al Coll del Pendís per si volem pujar al Cadí o al Moixeró.Nosaltres ens limitarem a fer els Empedrats i continuar un bon tall de corriol que porta fins al refugi de Sant Jordi, fins que, decidirem girà cua i tornar per el mateix camí. El camí es molt agradable, ressegueix el torrent .Més amunt ens trobem un indicador per anar al Bullidor de la Llet, ens desviem per beure aquest brollador d’aigua que surt de entre mig de pedres amb una força impressionant Hem desmarco del grup i segueixo pujant a través del bosc , en fort pendent (fora de camí), fins unes obertures a la roca de la mateixa muntanya. La petita cova ha estat excavada per l'aigua, com que soc un tafaner en vaig ficar fins a dins, la cova puja i es fa estreta, hi ha un forat que puja vertical, fa cosa pensar que podria haver-hi una avinguda sobtada d'aigua. Baixo i torno al camí que hem porta als Empedrats.
Travessem el riu i ens comencem a internar en el congost, el camí es fa tortuós i no està de més de portar uns pals que ens ajudi a creuar una i altre vegada el riu i a serpentejar per entre les roques.En un tram a peu pla ens trobem amb una preciosa cascada i un gorg d'aigües cristal·lines aquest lloc del riu està sovint ple de gent dels càmpings de la vall, seguirem força estona pujant i travessant el riu fins que decidirem tornar (aquesta era las condicions de la sortida). Per fer aquesta excursió, varem trigar tres hores i mitja, físicament no es gaire cansada, hi ha algun tram sobretot quan creuem el riu i dintre al congost,que no és que sigui perillós però no hem de perdre la concentració, els excursionistes habituals no tenen cap dificultat.(4-5-6-7-8-9-10-11-12-13)
Una vegada feta la excursió, dinem i tarda de relax, amb “solei” i piscina(14), a mitja tarda baixàrem a Berga a fer un tom per els seus carrers i visitar el museu de la Patum.
Després de sopar començava la festa a la sala que tenen per aquestes ocasions. Musica “disco-pachangera” i força “gintonics”, fins que el cos aguantà (15-16-17).
El diumenge visitàvem el museu de les mines de Cercs (molt recomanables) (18-19-20-21-22-23) , tornàvem a la casa de colònies per dinar i fer unes quantes fotos del grup (24-25) donant per acabada aquesta estada que espero tornar a repetir el pròxim any....... només ens queda el viatge de tornada a La Bisbal i........fins la pròxima sortida.