14 de novembre del 2009

Descripció ruta :
Encara que Montserrat tingui una aparença de muntanya més aviat erma i rocallosa, quan un s’endinsa pels seus camins descobreix fins a quin punt la vegetació és ufanosa, predominant els densos alzinars, que proporcionen un sotabosc una mica més humit, la qual cosa permet que hi proliferin arbusts, grèvols , lianes i en el solells de l’estatge de l’alzinar, l’aromàtic romaní s’acompanya de la popular farigola.
Es impossible descriure pas a pas les innumerables meravelles que s’amaguen dins aquest recorregut que avui hem fet,(si ho féssim potser emplenaríem més d’una pàgina).
Us convidem a veure les fotos i us animen a que feu aquesta sortida.
Ruta circular que, partint del santuari de Santa Cecilia, ens dirigim a can Massana, tot seguint el GR-172, fins al collet de Guirló. Al collet deixem la GR i girem a l’esquerra seguint les senyals de pintura blanca i groga (que ens acompanyarà tot el recorregut) i que ens porta al pas de la portella, el refugi guardat Vicenç Barbé, Pas del Princep, Coll del Port, Coll del Miracle, Coll de les Comes, Coma dels Naps, Coll i cim del Montgròs, pas de la Salamandra, canal i portell del Migdia i canal de la Llum, arribant altre vegada a Santa Cecilia, desprès de 6,30 hores i una distancia de 12,78 km. de densos i trencacames corriols.

Desnivell acumulat de pujada: 985 m. de baixada: 942 m.

Alçada mínima - màxima: 648 m.- 1.125 m.

Distància aproximada: 12.78 km.

Ruta circular: Si

Track GPS: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=617739

Accessos: Pugem de Monistrol de Montserrat cap el monestir (carretera BP-1121), fins a trobar la cruïlla a Can Maçana i el Bruc (carretera BP-1103), que agafem fins arribar al refugi Santa Cecilia o Bartomeu Puiggròs, amb un ampli aparcament i centre de nombroses excursions.
Data de la sortida: 14/11/2009
Integrants de la sortida: Carmen, Conxita, Pep, Martí, Salvador, Toni, en Joan “Furnet”, Manel, Ramon, Carlos, Xevi M.,Pastor, Nuri, Magi