3 d’agost del 2014

Cala Montgó- La Foradada-Cala Ferriol-Cala Montgó





Aparcament municipal de Montgó, començament i final de la ruta





 El camí dels camps de la Rabassa, camí molt costerut i pedregós



Les casernes de la Clota






La Foradada i la Punta del Castell





Cala Ferriol



 El grup a Punta Ventosa





Cala Montgó


Mapa de la ruta      



Ruta feta segons GPS


Altimetria i quilometratge








Descripció de la ruta

Ruta feta el 3 d’Agost i varen necessitar 5 hores per realitzal.la

Com cada any, al estiu, fem una sortida pels voltants de l’Escala amb una magnífica sardinada al acabar la caminada i aquest any hem repetit ruta de fa tres anys, amb una petita variació, així la descripció d’aquesta és la mateixa que vaig fer al seu dia:
Itinerari fàcil i agraït que segueix de tornada l’etapa 6 del GR 92 (L’Escala-Torroella de Montgrí). Nosaltres hem  proposat i portat a terme una variant que ens duu a la impressionant roca anomenada La Foradada i a remullar-nos a la petita cala que val la pena visitar: Cala Ferriol, de anada per l’interior i fer part de costa a la tornada.

Tot i el desnivell, el camí és fàcil de fer, amb pendents que no passen de moderats. Solament cal tenir cura als punts on el sender passa proper al penya segat . Transita per corriols, però també per força trams de pista. És ben senyalitzat (senyals blancs i vermells del GR) però hi concorren altres corriols i pistes que poden despistar el caminant. Tot i que hi ha rètols a totes les cruïlles amb direccions, horaris estimats i rutes properes.
Sortim del aparcament de la platja de cala Montgó, per unes pinedes que ressegueixen els càmpings Paradís i Cala Montgó fins poc abans de sortir a la carretera de l’Escala a l’Estartit, aquí un corriol pedregós ens fa girar a l’esquerra per fer la primera de les pujades de la ruta, el camí dels camps de la Rabassa, camí molt costerut i pedregós que ens deixa al pla del parc Natural del Montgrí, lluny de la línia de la costa i seguint el camí vell de l’Escala a l’Estartit.
Aviat empalmem amb el GR-92, que seguim fins el rètol que ens indica a les cales de la Pedrosa i Ferriol, ara seguim el sender local (blanc i verd). Passat el rètol indicatiu de cala Pedrosa, i anant en direcció a cala Ferriol deixem el camí i ens desviem a la dreta per un corriol no gaire evident al principi, que ens mena a passar per sobre de la Foradada i ens deixa a ran d’aigua per contemplar la impressionant roca foradada, anem resseguint la costa per arribar a cala Ferriol.
“Banyota” esmorzar i tornem a pujar un costerut corriol fins al pla a on ens retroben amb el camí d’anada, camí que anem desfent seguint les marques del GR-92 fins arribar al mirador de Punta Ventosa. Ens fem les fotos pertinents, bocabadats per les meravelloses vistes de la Costa Brava. Ara només ens cal seguir camí fins arribar a la Cala de Montgó tot resseguint la costa amb les vistes de Cala Montgó sempre al davant nostre.            

Desnivell acumulat:  391 metres

Alçada mínima - màxima: 0 metres – 172 metres

Distància aproximada: 13,5 Km.

 Ruta circular: si


Track ruta Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7505470